IKEA Barendrecht
Ruim een jaar heeft Bimmerman meegewerkt aan de uitbreiding van de IKEA in Barendrecht.

Het woonwarenhuis biedt in zijn nieuwste vorm 38.000 m2 wooninspiratie en woonoplossingen. De verbouwing is in een aaneengesloten reeks van fasen uitgevoerd; een deel werd afgezet met stofschotten, waarna Bimmerman de wanden, plafonds, het schilderwerk en het tegelwerk onder handen nam. Zo werd het winkelende publiek niet gehinderd.
 
Grote hoeveelheden
De afbouw in deze enorme IKEA vestiging is er vooral een van grote hoeveelheden. Zo is er 7360 m2 houtwolcementplafond, geschikt voor buitentoepassingen, geplaatst in de parkeergarages en onder de luifel aan de buitengevel. In de winkelruimtes en het restaurant (uitgebreid tot 800 zitplaatsen) is gekozen voor een gritplafond. Dit rasterplafond geeft een open uitstraling en vormt toch een duidelijke afscheiding van het donkere bouwplafond. In verband met de hygiëne is in de keukens, een deel van de sanitaire en voedselverwerkende ruimtes bijna 1000 m2 goed afneembaar Hydroclean plafond gemonteerd. In de rest van de afdelingen waar de hygiëne een belangrijke rol speelt, is gekozen voor het gips vinyl plafond, ook makkelijk afneembaar. Verder tellen de 60x120 Fine Fissured mineraalplafonds samen 1265 m2.
 
Scandinavische houtsoorten
De wandenmonteurs van Bimmerman konden hun expertise toepassen op 8200 m2 metal-stud wand, waarna 4300 m2 wand (onder het plafond) werd afgesmeerd en gesausd in wit, rood en de specifieke IKEA kleuren geel en blauw. De entreehal heeft donkere vloertegels (45x45 cm) gekregen en de keukens en sanitaire ruimtes witte 15x15 vloer- en wandtegels: in totaal 1740 m2. IKEA wilde Scandinavische houtsoorten voor de tientallen kozijnen die Bimmerman heeft geplaatst. Ook de deuren zijn door Bimmerman geleverd. In de entreehal en de winkelruimtes zijn 830 m1 MDF aanrijdstroken geplaatst. Deze 25 cm hoge, blank gelakte plinten voorkomen beschadiging van de wanden door het aanrijden van de winkelwagens. Bij de stalling van de winkelwagens zijn de plinten 1 m. hoog. 
 
Megaframewand
En dan is er nog de kinderopvang Småland. Hier heeft Bimmerman de witte wandbekleding verzorgd. Deze is vervolgens bekleed met boomstam-stroken waardoor de wand de uitstraling kreeg van de bosgebieden van het Zweedse Småland. In het magazijn heeft Bimmerman 11 m. hoge megaframe wanden geplaatst voor luchtscheiding, waartegen de voorraadstellingen zijn geplaatst.
 
Een project van grote hoeveelheden dus, maar uiteraard mét de kwaliteit van Bimmerman. De keurige strakke afwerking van het pand maakt dat de producten nog mooier tot hun recht komen.