Het Koloniehuis Egmond aan Zee
Midden in de Noord-Hollandse duinen, met uitzicht op het strand en de zee, staat het Koloniehuis van Egmond aan Zee. Na de bleekneusjes die er vanaf de jaren 50 kwamen om aan te sterken, is inmiddels een andere bestemming gevonden voor dit prachtige pand.

Het indrukwekkende exterieur is volledig gerestaureerd en in zijn oude glorie hersteld. Het interieur is gerenoveerd tot  8 ruime appartementen en 4 top-penthouses die aansluiten op de eisen van deze tijd. Bimmerman heeft de afbouw en het interieur van een aantal van deze appartementen verzorgd. Luxe afwerking, handige snufjes en bijzondere details maken het zeer de moeite waard een kijkje te nemen in dit project!
 
Gietvloer
De afbouw van de appartementen is vooral zichtbaar in de klasse A gestuukte en gesausde wanden en plafonds. De aangebrachte spots en de PU gietvloer maken de strakke, moderne uitstraling helemaal af. Vervolgens heeft de afdeling Interieur van Bimmerman zorg gedragen voor de inrichting.
 
Sfeervolle bibliotheek
In een van de appartementen wordt de woonkamer gedomineerd door de indrukwekkende ombouw van de open haard. Deze strak uitgevoerde ombouw is gestuukt en heeft een betonlook afwerking gekregen.  Hierbinnen is naast de haard een meubel geplaatst van mahonie gefineerd MDF. Het geheel vormt de afscheiding tussen de woonkamer en de gang.  Het meubel is aan de kant van de woonkamer ingericht voor televisie en stereo en aan de kant van de gang vormt het een bibliotheek. Compleet met rvs trapje langs een rail is hier een sfeervol geheel van gemaakt. De open haard is door en door; zowel aan de kant van de woonkamer als in de bibliotheek is van het haardvuur te genieten. Het hoogpolige tapijt in de woonkamer is doorgelegd om dit meubel heen waardoor het vanuit de woonkamer lijkt of het meubel los in de kamer is geplaatst.
 
Niets is wat het lijkt
Verderop in de gang is een grote wand afgewerkt met meranti massieve latten. Niets is echter wat het lijkt. Wanneer op de juiste plaats op het hout gedrukt wordt, blijken er twee deuren te openen waarachter een heuse bedstee zichtbaar wordt. Hieronder kan een trap uitgeschoven worden via hetzelfde mechanische tip-on systeem, waarna hij zich automatisch vergrendelt. De trap zelf is te openen en biedt ruimte om bijvoorbeeld dekens op te bergen. De treden zijn van MDF, gespoten in een blauwgroene kleur met slijtvaste dekking. De bedstee is van binnen afgewerkt met blauwgroen gespoten MDF. Er is een verlaagd plafond in aangebracht waarachter een Led-kettingverlichting langs de randen. Met een afstandsbediening is deze te dimmen tot de gewenste sfeer.        
Op de plaats waar de meranti latten de deuren vormen van de bedstee, zijn deze als een frame geplaatst. De latten overlappen elkaar, maar sluiten niet helemaal aan. Dit is niet zichtbaar aan de buitenkant en men kan niet door de deuren heen kijken, maar er kan zo wel frisse lucht in de bedstee komen.
 

Elektrische laden en bank op wielen
Aan de achterkant van de bedstee en aansluitend op de woonkamer is de keuken te vinden. De keukenkastjes rond het aanrechtblad, voorzien van een tip-on systeem, zijn metalic gespoten. Het blad is gemaakt van composiet, de achterwand is een geëtste (en daardoor ondoorzichtige) glasplaat welke weer grenst aan de achtergelegen badkamer.  Een eyecatcher is het kookeiland. De ombouw van de afzuigkap en het blad zijn beide bekleed met getacore. Dit plaatmateriaal is naadloos te verlijmen waardoor het eindresultaat een massief kunststof product lijkt.  De blauwgroen gespoten MDF fronten verhullen 3 diepe laden met servo-drive: zodra ze worden ingedrukt, openen ze door middel van elektrische aandrijving. In het verlengde van het kookeiland, onder de doorlopende MDF koof met verlichting, is een vaste tafel geplaatst. Deze MDF tafel is met aluminium bekleed, blauwgroen gespoten en vervolgens afgewerkt met een glazen blad. Onder de tafel is een getacore bank geplaatst op wieltjes. Deze is uit te trekken zodra men er gebruik van wil maken. Het geheel van de bedstee, de keuken en de badkamer zijn gevat in één blok dat los geplaatst lijkt binnen de ruimte van het appartement. De meranti afwerking hiervan geeft een warme uitstraling naast de strakke lijnen en koelere kleuren van de keuken. Hierdoor ontstaat een moderne en toch huiselijke sfeer.
 
Mooi geïntegreerd
Een volgende bijzondere ruimte is de badkamer. Een lichtbron hier is de geëtste glasplaat die tevens de achterwand van het keukenblok vormt. Het meubel rondom de spiegel is gemaakt van getacore op een achtergrond van wbp (watervast) multiplex en vormt zo één strak geheel. Onder de spiegel bevindt zich over de gehele breedte de wastafel. Deze is mooi geïntegreerd in het meubel doordat hij slechts gevormd is door een schuin aflopende bodem.  Een prachtig effect geven ook de kranen die dwars door de spiegel heen komen.  De wanden en de vloer zijn met mozaïek betegeld.
 
Fotoprint over de deuren
Een flinke uitdaging vormde de op maat gemaakte gematteerde glaswand in de slaapkamer. Om deze te kunnen bevestigen zijn vóór de start van de afbouw U-profielen geplaatst in de vloer en in het plafond. Vervolgens is de gietvloer hier omheen gestort en het plafond is netjes aangesloten op het bovenste profiel. Dankzij de nauwkeurigheid van onze vakmensen kon de glaswand na afloop perfect geplaatst worden.  Hier tegenaan is een bureautafel geplaatst van mahonie gefineerd MDF. Deze is gelakt en rust op een stalen kokerprofiel. Hij sluit tevens aan op de MDF kast met tip-on laden. Het mahonie komt prachtig terug in het open deel van de kast en vormt een mooi contrast met de strakke, glanzend witte kleur.  De kledingkasten zijn voorzien van een fotoprint, gefixeerd met epoxyhars, welke mooi doorloopt over de verschillende deuren.
 
Verborgen kastjes
In een ander appartement is de oranje keuken een echte blikvanger. De meranti wand langs het eetgedeelte is voorzien van een handigheidje. Verschillende deurtjes met onzichtbare scharnieren en een tip-on systeem verhullen ondiepe kastjes. Bij de verhuur van het appartement is de sfeervolle houten afwerking zichtbaar. Bij aanwezigheid van de eigenaar echter, worden de kastjes geopend en is de wand meteen gepersonaliseerd door de foto’s en privéstukken die zich achter de deurtjes bevinden. Een zijde van de woonkamer wordt afgesloten met MDF wit gespoten schuifdeuren. Deze verdwijnen na opening achter de kasten die de deuropening omringen. Uit de kastdeuren met tip-on systeem zijn sparingen vrijgehouden waarin lampen zijn aangebracht. Dit geeft een prachtig decoratief effect.
 
Vakwerk
Bimmerman heeft vakwerk geleverd met de afbouw en het interieur van deze prachtige, luxe appartementen. De hoogwaardige afwerking en verfijnde details maken dit project exemplarisch voor wat Bimmerman allemaal in huis heeft!