Viswinkel Katwijk
Bimmerman heeft in samenwerking met Stamhuis Bouwbedrijf het winkelcentrum in Katwijk compleet onder handen genomen. Het totale pand én verschillende inpandige winkels, waaronder de Vishandel Schuitemaker, zijn gebouwd door Stamhuis en afgebouwd en ingericht door Bimmerman. Een staaltje praktische samenwerking dat tot een prachtig resultaat heeft geleid.
 
De gevel van de viswinkel is zo open mogelijk gehouden, waardoor de klanten direct uitgenodigd worden even binnen te lopen. Het doorlopen van de zandkleurige vloertegels en de witte plafondtegels versterkt dit effect. Het geheel kan worden afgesloten van de centrale ruimte met rolluiken die in de vloer verankerd kunnen worden, afgewerkt met een houten omlijsting. De winkel zelf heeft een strakke uitstraling gecombineerd met sfeervolle elementen uit de authentieke visserij. De zwarte kleur van de meubels doet denken aan geteerd hout van schepen en meerpalen, maar afgezet tegen fris roestvrijstaal hebben ze een moderne look.
 
Hygiëne
Belangrijk voor een viswinkel is de hygiëne. Regelmatig schoonmaken vereist waterbestendig materiaal. Voor alle meubels is daarom gekozen voor watervast verlijmd multiplex, afgewerkt met hpl. De werkbladen tegen de achterzijde van de winkel en de werkbladen in de visverwerkingsruimte zijn volledig van roestvrij staal. De wanden zijn tot het plafond betegeld met 30x15 cm witte wandtegels. Ook de toonbank is van rvs en watervast verlijmd plaatmateriaal. De zwarte hpl afwerking geeft een mooi contrast met het glas en het staal.
Even een hapje eten
Tegen de achterwand van de winkel zijn kastjes onder de verwerkingsbladen geplaatst, waarvan de zwarte fronten zijn afgezet met een aluminium omlijsting. Ook de koeling heeft eenzelfde uitstraling gekregen. Klanten die niet kunnen wachten om de heerlijke verse vis te eten, hebben daarvoor de mogelijkheid bij de bar of de zitjes die langs de rand van de winkel zijn geplaatst. Zowel de tafelbladen als de bar zijn uitgevoerd in hetzelfde zwarte, watervaste multiplex met hpl en hebben ook een stijlvolle aluminium omlijsting gekregen. Het geheel biedt in het winkelcentrum een gezellige aanblik die klanten uitnodigt even plaats te nemen.
 
Maritieme details
Als sfeerelement is in de lijn van de toonbank een half bootje geplaatst tegen de muur. Bimmerman heeft dit bootje op maat gezaagd, geschilderd en voorzien van maritieme details. Vervolgens is er een presentatieplateau in gemaakt, waardoor het een authentieke toets geeft aan de viswinkel.
 
Afbouw én interieur
Verder is de toonbank uitgelicht door middel van spots en lampen die in en aan ellipsvormige plafondelementen zijn gemonteerd. Ook de aanleg en afwerking van de sanitaire ruimten, het schilderwerk, de deuren en kozijnen en de montage van de technische installaties zijn van de hand van Bimmerman. Door nauwkeurige samenwerking tussen de verschillende bedrijfsafdelingen en het hoge afwerkingsniveau heeft Bimmerman een moderne, frisse, uitnodigende winkel neergezet met sfeervolle details.