Gall & Gall
Optimaal evenwicht tussen vloer, plafond en de algehele entourage. Dat was het doel van de verbouwing van de Gall & Gall winkels in Nederland. Bimmerman speelde een belangrijke rol in de vormgeving, ontwikkeling en productie van de gebruikte elementen. In nauw samenspraak met de opdrachtgever heeft Bimmerman ervoor gezorgd dat binnen het gestelde budget gebouwd kon worden.

Er is verbouwd volgens een nieuw concept. Door diverse mock-up sessies (proefwinkels) in te zetten, konden de oplossingen steeds bijgeschaafd worden. Uiteindelijk zijn de partijen zo binnen het budget tot een ultiem eindresultaat gekomen.
 
Inclusief entree
In de Gall & Gall te Muiden is een tegelvloer met natuursteenmotief gelegd in smalle en brede banen. Deze was al getest in een aantal pilotwinkels. Het nieuwste type Gall & Gall plafond heeft tegels met een zilverkleurige uitstraling en zilverkleurige T-profielen. De inventaris is tot stand gekomen in samenwerking met de Stamhuis Retail Service. Tot slot heeft Bimmerman de zijgevel voorzien van nieuwe entree met rolluik.
 

Visuele effecten
De Gall & Gall in Leidschendam is binnen twee weken van top tot teen verbouwd. Ook hier schitteren keramische vloertegels met de uitstraling van natuursteen. Door specifieke tegelformaten en legrichtingen is gespeeld met visuele effecten. De wanden en kolommen zijn afgewerkt met gemelamineerde spaanplaten in diverse kleuren. Het plafond is een eigen ontwerp van Bimmerman.