Conservatorium Amsterdam
Het gebouw is ontworpen volgens het Engawamodel. Dit is afgeleid van de Japanse woningbouwstijl waarbij de verkeersruimten (de gangen) aan de buitenzijde van het gebouw liggen en de gebruiksruimten (zalen, les- en studiekamers) aan de binnenzijde.

Ongestoord
Het grote voordeel van omliggende gangen is dat deze buitengeluiden weren. Hierdoor kan men binnen ongestoord werken, studeren en musiceren. Dankzij de grote raampartijen in de gevel valt er desondanks ruim voldoende direct daglicht binnen.  

Brandwerend
In dit bijzondere gebouw heeft Bimmerman Projectafbouw alle plafonds gemonteerd: Derako panelen van Amerikaans rood eikenhout. Deze hebben een brandvertragende behandeling ondergaan en zijn afgewekt met zwart vlies in de voegen.

Eén geheel
De wanden in het Conservatorium zijn ook voorzien van Derako panelen, voorzien van een steenwol isolatiedeken. Deze delen lopen door over alle kozijnen en deuren, zodat de wand één geheel geworden is. Alle verlichting is in de panelen geïntegreerd.