MFC Heemskerk
Op 16 maart 2007 is een samenwerkingsovereenkomst gesloten tussen de Gemeente Heemskerk, de Stichting ViVa!, de Woningstichting WOOn op MAAT en de Stichting Cultureel Centrum de Jansheeren. Deze partijen hebben een contract gesloten met Dreefbeheer voor de realisatie van het project Multifunctioneel Zorgcentrum De Jansheeren te Heemskerk.
 
Bimmerman is ingeschakeld om de wanden en plafonds te verzorgen van het Zorgplein, ’t Oog en het zalencomplex de Jansheeren; een diversiteit van onder andere gebogen wanden, geperforeerde plafonds, aluminium wanden, een plafondeiland en een sfeervol donkerblauw systeemplafond.
 
Het Zorgplein
Het Zorgplein wordt gevormd door een ruime hal, doorlopend in een lichte winkelarcade waarlangs aan weerszijden de verschillende zorgaanbieders als een thuiszorgwinkel, een consultatiebureau, een huisartsen- en een fysiotherapiepraktijk zich hebben gevestigd. Bimmerman heeft het Zorgplein voorzien van in totaal circa 2300 m2 systeemplafond en 3300 m2 metal-stud en systeemwand inclusief kozijnen, deuren en glaselementen.

Plafondeiland
Rondom de vele, in strakke lijnen geplaatste dakramen heeft Bimmerman geperforeerde gipsen plafonds aangebracht. In de centrale hal is een verlaagd plafondeiland gemonteerd met dichte plafondpanelen, als contrast met de geperforeerde platen, en voorzien van spots. Het geheel is afgewerkt met een koof van MDF en geeft een indrukwekkend beeld.

Een deel van de wanden wordt gevormd door systeemwanden die zijn voorzien van aluminium kozijnen en glaselementen en afgewerkt met wit vinyl behang. De verschillende zorgruimten hebben vorm gekregen door o.a. de houten kozijnen die in de metal-stud wanden geplaatst zijn en donkergrijs zijn geschilderd. Zo is de afbouw van deze ruimte afwisselend en toch mooi op elkaar afgestemd geworden en heeft het een moderne en gezellige uitstraling gekregen.
 

Het Oog
De lifthal geeft van buiten af al een indrukwekkend aanzicht. Deze glazen ruimte heeft een amandelvorm en wordt dan ook “ ’t Oog” genoemd. Bimmerman heeft in ’t Oog akoestische geperforeerde gipsen plafondplaten aangebracht, met op de rugzijde zwart vezeldoek.  

Buitenplafond
De buitengevel van het complex heeft boven de balustrade van de appartementen een buitenplafond gekregen. Hier heeft Bimmerman cementvezelplaten gemonteerd op regelwerk. De naden zijn met rubbers waterdicht afgewerkt.
 
Jansheeren
Het zalencomplex Jansheeren bestaat uit een combinatie van drie zalen, een sociëteitsruimte en een keuken. De drie zalen beschikken allen over een bar en kunnen worden samengevoegd tot één grote zaal. Bimmerman heeft een systeemplafond gemonteerd met diagonaal gelegde panelen van 30x120 cm. Deze zijn in een zichtbaar ophangsysteem geplaatst van verzinkt staal. Zo hebben de diagonale lijnen meer nadruk gekregen.
De gevel van de sociëteitsruimte en de biljartzaal is vormgegeven door het plaatsen van een 45 meter lange gebogen koof en in een andere ruimte is een 60x60 cm systeemplafond in de kleur navy blauw gemonteerd. Voorzien van spots geeft dit de ruimte een zeer sfeervolle uitstraling.