Vertrekhallen Schiphol

 

Constructie
Bimmerman heeft de gehele houten bovenconstructie van de buitenplafonds aangepast en uitgevuld. Dit om de windbelasting op te kunnen vangen voor het nieuw te monteren plafond. Er zijn extra regels toegevoegd, omdat de overspanning van de bestaande regels te groot was. Ook moest er rekening gehouden worden met diverse dilataties in de lengte van het gebouw.
 
Verlichting
Om de bestaande verlichting te integreren in het plafond, zijn stroken uit het nieuwe lamellenplafond gehouden en is de verlichting rondom netjes afgewerkt. Tussen de zilverkleurige lamellen is met een zwarte voegstrip gewerkt, waardoor de lamellen er nog meer uitspringen en de lengtewerking benadrukt wordt.
 
Profielen
De zetwerken langs de gevels en de dakranden behoorden ook tot de werkzaamheden van Bimmerman.
racht.