Leeghwaterbad Purmerend

 

In dit zwembad zijn Trespa wanden aangebracht middels het TS 2000 systeem. Het betreft alle scheidingen tussen de zwembaden, kleedkamers, doucheruimtes, kantoren et cetera.

Zonder voegen
Trespa Virtuon-platen zijn door hun gladde, niet-poreuze oppervlak en de speciale opbouw van de plaatkern slag-, stoot- en krasvast. Door de montage zonder voegen is een hardnekkige bron van bacteriën omzeild, zijn de wanden makkelijk schoon te maken en nagenoeg onderhoudsvrij.

Zwarte plafonds
Bovende baden zijn in totaal ca. 3300 m2 akoestische plafondpanelen aangebracht om de akoestiek in het zwembad te verbeteren. Deze zijn opgehangen met een corrosiewerend systeem. Het plafond is balvast gemonteerd, zodat de platen op hun plek blijven liggen en tegen een stootje kunnen.
De uitvoering in zwart is gekozen om de panelen niet op te laten vallen en de witte staalconstructie te accentueren.
 

Binnen en buiten
De zwembaden zijn voorzien van Eurocoustic plafonds; in de kantoren en de nevenruimtes zijn systeemplafonds gemonteerd van gips-vinyl platen. In de natte cellen is voor trespa plafonds gekozen i.v.m. de vochtigheid. Deze panelen zijn tevens hufterproof.
Aande buitengevels zijn akoestische panelen aangebracht van Ecophon Waldoor. Om genoeg oppervlakte te verkrijgen voor de geluidsabsorptie is dit de enige optie. De panelen zijn voorzien van een vinyl afwerking om schimmels en bacteriën te weren.